Oleh: doelsoehono | Februari 24, 2015

Aku Ngroso Apikke

demak

Ngawiti ingsun, nglaras sindiran
Kelawan poro, wong nang nduwuran
Kang ndalanake dana anggaran
Ojo sembrono, tanpo itungan
Ojo sembrono, tanpo itungan

Duh poro konco, priyo wanito
Ojo mung njabat, sareat bloko
Nggur pinter janji, raiso mbuktekno
Tembe mburine, rakyat sengsoro
Tembe mburine, rakyat sengsoro

Akeh kang pinter, sekabehane
Seneng ngakali, marang kuline
Elek’e dewe, nggak diketo’ke
Padahal iku , akal buluse
Padahal iku , akal buluse

Gampang mbujuk’i, janjine goroh
Kangge menangke, tuku suworo
Sarto wis lungguh, nang kursi rojo
Janji-janjine, njur ora nyoto
Janji-janjine, njur ora nyoto

Ayo sedulur, jo’ nglalek’ake
Karo sing ndisik, milih suwarane
Ojo nggedek ke wetenge dewe
Sing ndukung kowe, sik pangga kere
Sing ndukung kowe, sik pangga kere

Dadi pejabat, ora bakal suwe
Kadhung wis rakyat, gak ngarepake
Yen wis janjine, ra di buktek ne
Bakal didemo, digulingake
Bakal didemo, digulingake

Koran lan tv, podo ngabarke
Pejabat maling, akeh contone
Soko sing nduwur, sak ngisorane
Kruyu’an nyunat, jatah rakyate
Kruyu’an nyunat, jatah rakyate

Koyo wis podo, nunggu giliran
Sopo sing nyolong, bakal konangan
Yen dipercoyo, dadi pimpinan
Kudu kang jujur, lan kuat iman
Kudu kang jujur, lan kuat iman

Kuwasane ndunyo, ora hakiki
Ayo dijogo, lan disyukuri
Yen panyuwune wis dituruti
Nang wong ngisorane, jo’ nganti lali
Nang wong ngisorane, jo’ nganti lali

Urip kang ayem, rumongso aman
Dudu mergo ono ning nduwuran
Sabar nerimo, senajan pas-pasan
Nyukuri takdir, soko pengeran
Nyukuri takdir, soko pengeran

Ayo poro konco, dulur lan tonggo
Kang durung bener, podo ilingo
Ojo di gunggung, lan di jlomprokno
Siji kang olo, kabeh kang soro
Siji kang olo, kabeh kang soro

Sindiran iki, ojo dadi ati
Digawe bingung, lan ojo wedi
Mung ngelingake kang duwe janji
Mugo-mugo slamet, jo nganti lali
Mugo-mugo slamet, jo nganti lali

Iklan

Responses

  1. gambar header blog ini kayak tahun 2008. saya suka template blog ini. pingin pake tapi sayang udah nggak boleh sama wordpress sebab udah pensiun.
    pak doelsoehono punya lirik tombo ati nggak, pak? kalo ada saya mau reblog. soalnya bagus sih. oh, iya arsip bapak di mana? saya mau lihat. kayaknya udah banyak puisi bapak. bahasa jawa semua nih.
    btw tukarlink yuk, pak? mau nggak pak?

  2. Tombo ati iku limo perkarane
    Kaping pisan moco Qur’an lan maknane
    Kaping pindo sholat wengi lakonono
    Kaping telu wong kang sholeh kumpulono
    Kaping papat kudu weteng ingkang luwe
    Kaping limo dzikir wengi ingkang suwe
    Salah sawijine sopo bisa ngelakoni
    Mugi-mugi gusti Allah nyembadani
    Obat hati ada lima perkaranya
    Yang pertama baca Quran dan maknanya
    Yang kedua sholat malam dirikanlah
    Yang ketiga berkumpullah dengan orang sholeh
    Yang keempat perbanyaklah berpuasa
    Yang kelima dzikir malam perbanyaklah
    Salah satunya siapa bisa menjalani Moga-moga Gusti Allah mencukupi


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: